Home / Brummen-Regiobode / Winnaars Christina Concours bij Podium Palisium

Winnaars Christina Concours bij Podium Palisium

EERBEEK – Zondag 18 november spelen er vijf toptalenten bij Podium Palisium in Eerbeek. Zij zijn allen prijswinnaars van het Christina Concours (PCC) 2018.

De 14-jarige Mara Mostert speelt viool en zit in de tweede klas gymnasium én op het conservatorium in Amsterdam. Zij heeft soms ook les van haar tante Liza Ferschtman, (winnares PCC 1993) en wordt in werken van Tsaikovsky en Sains Saëns begeleid door haar oma, de internationaal vermaarde pianiste Mila Baslawskaja.
Mayte Levenbach is 17 jaar en speel eveneens viool. Ze studeert aan het Koninklijk Conservatorium. Het publiek omarmde haar bij de finale van het PCC; zij kreeg de Publieksprijs. Zij soleerde onder andere al bij het Residentie Orkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij is lid van het LGT Young Soloists, een internationaal orkest in Zürich. Zij wordt begeleid door Maxim Heijmerink (PCC 2017 en 2018). Al in 2014 speelde hij met leden van het Concertgebouw Orkest (KCO). Als componist debuteerde hij vorig jaar in het Concertgebouw. Niels Jacobs is 19 jaar en is een virtuoos op de trombone. Hij studeert aan het conservatorium in Amsterdam bij Jörgen van Rijen, solotrombonist van het KCO. Hij speelt onder andere werk van Bach.
De 18-jarige Welmoed Poelstra speelt piano en won bij verschillende concoursen meerdere prijzen. Zij laat werken van Schubert horen.
Na afloop kan men nader kennis maken met de jonge musici. Het concert begint om 12.00 uur. Vanaf 11.30 uur is er koffie te verkrijgen. De entree bedraagt 25 euro, dat is inclusief koffie en drankjes. Reserveren is noodzakelijk en kan via ruud.vandermeer@planet.nl.

Lees ook

Herfstcollectie bij Kledingbank

EERBEEK – De Kledingbank Eerbeek in Tjark Riks Centrum in Eerbeek is weer open. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.