Home / Belangrijk / Wethouder bezoekt gesubsidieerd project bridgen

Wethouder bezoekt gesubsidieerd project bridgen

DOESBURG – Sinds 4 oktober komen zo’n dertig senioren elke donderdagochtend of -middag bij elkaar in de kantine van Sportclub Doesburg om te leren bridgen. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente Doesburg. Anneke Verweel en Joop Pfeil van Bridgeclub Doesburg hebben zich hard gemaakt voor deze subsidieaanvraag, in het kader van ouderenbeleid en om voldoende deelnemers te werven.

Het project bestaat uit vier series van twaalf lessen. In de eerste serie wordt gewoon gespeeld na enige theoretische uitleg. Het bieden komt in de twee volgende series aan bod. In de laatste serie hebben de deelnemers zoveel kennis in huis, dat ze wedstrijdjes bridge kunnen gaan spelen.
Voor die wedstrijdjes is het van belang enig benul van de te scoren punten te hebben. De uitleg hierover stond vorige week donderdag op het programma. Verantwoordelijk wethouder Birgit van Veldhuizen (links op de foto) was ook aanwezig en volgde de uitleg van docent Henk Uijterwaal geïnteresseerd. Al snel duizelde het haar, net als de deelnemers: deelscores, premies voor gehaald contract, voor de manche, downslagen, het is zoveel. “Waarom krijg ik voor drie harten plus één nu geen premie van driehonderd?”, vroeg een deelneemster. “Omdat je de manche niet hebt geboden, wel gemaakt”, legde Henk uit.

Totaal niet uit het veld geslagen door de lastige theorie gingen de spelers daarna geconcentreerd aan de slag met de spelletjes. Eén van de deelnemers zei dat de hersens daarbij behoorlijk kraakten, waarop de hele tafel smakelijk begon te lachen. Want lol hebben de deelnemers duidelijk ook. Instromen bij het project is nog steeds mogelijk. Ervaring met het principe van slagen halen in kaarten (klaverjassen en hartenjagen) is wel belangrijk. De kosten bedragen 30 euro per serie.

dddoesburg@gmail.com

Lees ook

Naailes in modecafé

DOESBURG – In het modecafé in Doesburg wordt twee keer per week naailes gegeven. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.