Home / Nieuws / Warme herfstrit over de Posbank

Warme herfstrit over de Posbank

RHEDEN / DE STEEG – Ruim dertig gasten van de Zonnebloem, afdeling Rheden-De Steeg, gingen in oktober met chauffeurs op stap tijdens de jaarlijkse herfstrit. Het was een dag met zomerse temperaturen, strak blauwe lucht en stralende zon.

De bomen begonnen al wel een beetje te kleuren zodat de weg die gevolgd werd er prachtig uit zag. De route ging omhoog naar de Posbank. Heel blij was de afdeling met de ontheffing die de gemeente Rheden had verleend om over de Burgemeester Bloemersweg te mogen rijden. De gasten genoten volop van dit deel van de rit. Voor velen was het, door de afnemende mobiliteit lang geleden dat ze dit prachtige stuk Rhedense natuur hadden gezien. Verhalen over vroeger kwamen boven. Er was hier veel gewandeld, gefietst en gespeeld.
Er werd stapvoets gereden en de gasten rekten de nekken uit om zo veel mogelijk te zien van de prachtige vlakte waar ze langs kwamen. Een enkele auto moest even plaatsmaken voor een Schotse Hooglander, maar dat maakte het ook wel bijzonder. Over de Schaapsallee ging de route verder via Laag Soeren, Oeken, Tonden naar Empe. Helaas, hier ging het voor een aantal auto’s mis. De brandweer had net de weg afgezet vanwege bluswerkzaamheden en de chauffeurs moesten naar eigen inzicht de weg vervolgen. Sommigen lukte het de route weer op te pakken en een aantal had een alternatieve route gemaakt. Uiteindelijk zijn alle auto’s door de nieuwe Dierense tunnel weer naar Rheden gereden.
Daar stond het bijna voltallige team van vrijwilligers bij Ons Huis klaar om iedereen uit de auto te helpen en binnen de koffie te verzorgen. Onder het genot van een drankje werd nagepraat over deze prachtige rit. De fijne middag werd afgesloten met een heerlijk stamppotbuffet en na de afsluitende woorden van de voorzitter werden de gasten door ‘hun’ chauffeurs weer thuis gebracht.

Foto: Janneke Schot

Lees ook

Meedenken over woningen in oude kleuterschool Dieren

DIEREN – De gemeente Rheden ziet mogelijkheden om woningen te realiseren in de voormalige Willem …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.