Home / Rheden-Regiobode / VVO komt in actie voor meer vrijwilligers

VVO komt in actie voor meer vrijwilligers

VELP – Voetbalvereniging VVO uit Velp vindt het hebben van betrokken leden van groot belang. De insteek van de vereniging is dat ieder lid iets bijdraagt en dat daarnaast de talenten van vrijwilligers zo goed mogelijk worden benut.

Met ondersteuning van de vrijwilligerscommissie probeert VVO te zorgen voor een zo optimaal mogelijke bezetting van de verschillende functies binnen de vereniging. Het is daarbij belangrijk dat taken over zoveel mogelijk vrijwilligers worden verdeeld. Vele handen maken immers licht werk.
Voorzitter Daan Appels legt uit: “We zijn al een tijd bezig te kijken om hoe we meer vrijwilligers aan ons kunnen binden. Het kan niet zo zijn dat al het werk op de schouders komt van een relatief kleine groep. De inventarisatie van de werkzaamheden die we hebben gemaakt, laat zien dat er meer handjes nodig zijn. Vrijwilligers die bardiensten draaien bijvoorbeeld, maar ook scheidsrechters en mensen die af en toe helpen bij het onderhoud van het complex. Je zou kunnen zeggen dat er voor iedereen die zijn steentje wil bijdragen een klus is naar wens.”

Met behulp van de aanpak Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd van de Gelderse Sportfederatie (GSF) hoopt VVO binnenkort nieuwe vrijwilligers te binden. Hiervoor krijgen de mensen van VVO uitleg van Roel Hazenberg van de GSF. “Vrijwilligerswerk is het fundament van de sport”, zegt hij. “Ook voetbalverenigingen worden gedragen door de eigen leden. Hoe breder dat draagvlak is hoe gezonder de vereniging. Het is fantastisch dat ook VVO het fundament wil verstevigen.” In de loop van november zullen zoveel mogelijk leden persoonlijk benaderd worden om meer voor de vereniging te gaan betekenen.

Lees ook

Wederopbouw van Arnhem

ROZENDAAL – Stedenbouwkundige Wim Lavooij verzorgt woensdag 29 september een lezing in de Serre van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.