Home / Doesburg-Regiobode / Vrijwilligersprijs Bronckhorst in nieuw jasje

Vrijwilligersprijs Bronckhorst in nieuw jasje

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst wil graag vrijwilligers die zich in de gemeente werkzaam zijn in het zonnetje zetten met de verkiezing Vrijwilliger van het Jaar. Tot 14 december kunnen personen of groepen aangemeld worden. De winnende vrijwilligers worden tijdens de nieuwjaarsreceptie op 9 januari in het gemeentehuis in Hengelo gehuldigd.

De aanmelding voor de vrijwilligersprijs is dit jaar anders dan voorheen. Dit jaar kunnen vrijwilligers aangemeld worden voor drie categorieën: zorg, jeugd en leefbaarheid. Per categorie is er één winnaar. Ook zijn er geen speciale criteria meer opgesteld. Iedereen kan aangemeld worden voor één van de drie categorieën.
Aanmelden kan als vanouds via het aanmeldformulier op www.bronckhorst.nl. Dit jaar is het ook mogelijk een vrijwilliger of een groep vrijwilligers telefonisch aan te melden. Dit kan omdat er geen commissie meer is die genomineerden selecteert. Alle vrijwilligers gaan per categorie in een ‘hoge hoed’ en daar trekt de gemeente drie personen of groepen uit. Deze drie vrijwilligers worden tijdens de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet.

De reden voor de vernieuwde opzet is dat de gemeente elke persoon die vrijwilligerswerk verricht waardevol vindt en dit graag wil uiten naar vrijwilligers. Het was gebruikelijk om de huldiging van de vrijwilligers te gieten in een soort verkiezing. “Wij hebben bij vrijwilligers gemerkt dat dit competitie-element niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Terwijl er in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven zijn en wij iedereen belangrijk vinden. Daarnaast is het vergelijken van vrijwilligers enorm lastig,” licht wethouder Evert Blaauw toe.

Lees ook

Dag van de Ouderen Doesburg afgelast

DOESBURG – Op de eerste woensdag van oktober zou in Doesburg de Dag van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.