Home / Doesburg-Regiobode / Vrijwilligers gezocht voor SamenLoop voor Hoop Doesburg

Vrijwilligers gezocht voor SamenLoop voor Hoop Doesburg

DOESBURG – Doesburg kan in 2019 in aanmerking komen voor een SamenLoop voor Hoop: een 24-uurswandelestafette voor KWF Kankerbestrijding waarin overledenen worden herdacht en het leven wordt gevierd. Daarom is KWF hard op zoek naar vrijwilligers die een SamenLoop in Doesburg willen organiseren.

Een SamenLoop is een wandelevenement, waarbij (ex-)kankerpatiënten in het zonnetje worden gezet. Teams wandelen 24 uur lang in estafetteverband om hun solidariteit met patiënten te tonen en het leven te vieren. Lokale eregasten, mensen die ooit in hun leven de diagnose kanker hebben gekregen, nemen een centrale plaats in tijdens een SamenLoop. Een belangrijk onderdeel van het evenement is de Kaarsenceremonie. Als de duisternis invalt, branden deelnemers en toeschouwers kaarsen om hun persoonlijke herinneringen levend te houden.

De Doesburgse Maureen Delsink kwam na het deelnemen aan verschillende SamenLopen in de regio met de vraag of KWF ook een SamenLoop in Doesburg wil houden. Maureen: “SamenLoop zorgt voor verbinding. Mensen delen de moeilijke momenten en emoties met elkaar. Je moet het meemaken om de energie door de saamhorigheid te voelen, daarna ben je ‘besmet’ met het SamenLoop-virus.”
Jan Luc Kobes, relatiemanager bij KWF: “Een goede voorbereiding bij een SamenLoop is heel belangrijk. KWF zorgt voor ondersteuning in de vorm van draaiboeken, fungeert als vraagbaak en organiseert inspiratiedagen. Maar we schrijven niet voor hoe de vrijwilligers hun werk moeten doen, er is alle ruimte voor lokale accenten. Het organiseren van een SamenLoop doe je niet even in een maandje, maar het geeft wel heel veel voldoening.”

Wie interesse heeft in een rol als commissielid voor de SamenLoop Doesburg, kan voor meer informatie contact opnemen met Jan Luc Kobes via tel. 06 – 55480717 of Jkobes@kwf.nl. Daarnaast is er op donderdag 22 november om 19.30 uur een informatieavond in Stadsbierhuys De Waag in Doesburg. Vooraf aanmelden is gewenst en kan via bovenstaande contactgegevens.

samenloopvoorhoop.nl

Lees ook

Appartementen Kraakselaan verkozen tot Ruwe Diamant van Doesburg

DOESBRUG – Het appartementencomplex aan de Kraakselaan in Doesburg is verkozen tot Ruwe Diamant van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.