Home / Belangrijk / Vrijwilliger van de Maand: Violetta Stefani

Vrijwilliger van de Maand: Violetta Stefani

DOESBURG – Violetta Stefani is de Doesburgse Vrijwilliger van de Maand november. Violetta werkt sinds 2014 als vrijwilliger bij VIT-hulp voor mantelzorg.

Elke week is Violetta minimaal drie uur te vinden bij haar huidige cliënt in wooncentrum Grotenhuys in Doesburg. Zoals alle VIT-vrijwilligers geeft Violetta steun aan chronisch zieken bij de dagelijkse dingen. Soms is dat samen boodschappen doen, dan weer naar de specialist gaan of hen motiveren om een wandeling te maken. En als het zo van pas komt, post ze ook brieven, helpt ze bij kleine klusjes in huis of drinkt ze samen met de cliënt koffie. Ook is het de taak van de VIT-hulp om een oogje in het zeil te houden: zijn er omstandigheden waarvan familie of anderen op de hoogte gebracht moeten worden. Violetta bewaakt daarbij goed haar eigen grenzen: als VIT-hulp heeft zij in de basiscursus geleerd om te denken wat ze kan en wil en wat ze niet mag doen.
Violetta geniet van dit werk. Geïnteresseerd als ze is in geschiedenis, weet ze dankzij haar cliënten nu veel van de historie van Doesburg. Zelf is ze afkomstig uit Polen en woont nu zeven jaar in Doesburg. Ze is bij VIT terecht gekomen door, heel gewoon, in het vacatureboek op de Buurtacademie te bladeren. Mensen die ook geïnteresseerd zijn in het doen van vrijwilligerswerk, kunnen op www.buurtacademiedoesburg.nl terecht voor de mogelijkheden.

Lees ook

HetHuisDoesburg op zoek naar herinneringen aan hoog water

DOESBURG – In de winter van 1995 stond het water in de IJssel bij Doesburg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.