Home / Brummen-Regiobode / Voltige Oortveldruiters sluit seizoen af

Voltige Oortveldruiters sluit seizoen af

EMPE – De voltigevereniging van de Oortveldruiters in Empe vertrok zaterdag 27 oktober met drie teams en een solist, samen met trainers en paard, naar Manege de Flevoruiters in Dronten. De zeventien voltigeurs van verschillende niveaus trainden de afgelopen weken in nieuw samengestelde teams aan de verplichte onderdelen en een vrije kür.

Voltige is een combinatie van turnen en dans, waarbij een reeks van oefeningen op muziek moet worden uitgevoerd op een paard die aan de longe in grote cirkels wordt geleid. Voor teams is goede samenwerking zeer belangrijk om tot een mooi resultaat te komen. Voor een aantal voltigeurs was Dronten de eerste wedstrijd. Een wedstrijd is altijd weer spannend, maar vooral ook leuk. Er is een jury die alles beoordeelt, een tribune vol publiek en veel paarden en andere voltigeurs om te bekijken.
De enthousiaste trainingen werden voor alle voltigeurs van zowel Team 1, 2 en 3 als voor solist Lisa Kaatman beloond met mooie punten, waar voor het komend seizoen op verder kan worden gebouwd.
De voltigevereniging in Empe telt momenteel een kleine dertig leden. Jonge voltigeurs vanaf vier jaar trainen elke maandagmiddag vanaf 15.30 uur. Voor ieder wordt er les gegeven op zijn of haar eigen niveau. “Met deze gezellige fijne groep leden mogen we met recht trots zijn op onze voltige vereniging van de Oortveldruiters in Empe”, aldus de vereniging.

Lees ook

Jachthoornspel op de Hoge Veluwe

HOENDERLOO – Zondag 1 augustus spelen de jachthoornblazers van ensemble de Overlopers uit Hoenderloo weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.