Home / Belangrijk / Vijftigjarig jubileum bij Nieuw Leven

Vijftigjarig jubileum bij Nieuw Leven

ANGERLO – Gerbert Wolsheimer is vijftig jaar lid van muziekvereniging Nieuw Leven Angerlo. Gerbert was negen jaar toen hij zich aanmeldde bij de vereniging, naar aanleiding van een folder op school.

Hij begon, zoals gebruikelijk was toen, met een blokfluit en ging daarna over op klarinet. Eigenlijk wilde Gerbert liever trompet spelen en na lang wachten, kreeg hij die ook. Maar het ontbrak hem toen aan de juiste begeleiding en zodoende bleef hij toch maar bij de klarinet.
Sinds vier jaar speelt Gerbert op de basklarinet, een vergrote versie van de gewone klarinet en dat bevalt hem prima. Het leukste wat hij vroeger met het jeugdorkest heeft meegemaakt, was zijn eerste bruine biertje bij een optreden in Rees. Zijn beide opa’s speelden ook een instrument en waren mede-oprichters van muziekvereniging Nieuw Leven en Muziekvereniging Lathum.
Muziek maken is Gerberts lust en zijn leven, dat blijkt uit zijn vijftigjarig jubileum. Sinds 35 jaar is Gerbert weg uit Angerlo maar hij komt nog steeds trouw uit Gaanderen, elke dinsdagavond, naar de repetitie in de Meent. De band met zijn ouderlijk dorp vindt hij erg belangrijk en hij hoopt nog jaren muziek te kunnen maken bij Nieuw Leven.

Lees ook

Expositie ‘Kom je spelen?’ geopend in Doesburg

DOESBURG – Zaterdag 19 juni werd de expositie ‘Kom je spelen ?’ geopend in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.