Home / Doesburg-Regiobode / Vervanging verlichting aan hoofdwegen Doesburg

Vervanging verlichting aan hoofdwegen Doesburg

DOESBURG – Afgelopen donderdag 22 november is er een begin gemaakt met het vervangen van de lampen in de lichtmasten op de hoofdwegen van Doesburg. Wethouder Birgit Veldhuizen had de eer het eerste armatuur te vervangen.

Aan de hoofdwegen in Doesburg worden 375 armaturen en 212 stalen lichtmasten vervangen. De traditionele gloeilampen en oude armaturen worden vervangen door moderne armaturen met gedimde LED-lampen. Tevens worden de masten in veel straten vervangen. Hoofdreden voor deze vervanging is dat zowel armaturen als veel masten technisch afgeschreven zijn. Een bijkomend voordeel van LED is dat het energieverbruik en onderhoudskosten per armatuur aanzienlijk lager worden. De armaturen zijn voorzien van City Touch-techniek, waarmee het armatuur op de toekomst is voorbereid. Middels een sensor op het armatuur levert deze technische gegevens, die op afstand kunnen worden uitgelezen door de beheerder. Elke mast te Doesburg is reeds voorzien van een gele sticker met hierop een uniek nummer. Bij niet functioneren van lamp of schade kunnen inwoners dit nummer telefonisch melden of e-mailen naar het Stadhuis.
De vervangingswerkzaamheden eindigen eind januari 2019 (bij goede weersomstandigheden) en worden namens de gemeente uitgevoerd door de firma ZIUT. Neem voor informatie tijdens de uitvoering contact op met bij de heer Bennink, projectleider ZIUT, via tel. 088-9450450 of marcel.bennink@spie.nl.

Lees ook

José Wolfs neemt na 25 jaar afscheid als trainster van Sparta Brummen

BRUMMEN – Na 25 jaar heeft José Wolfs afscheid genomen als trainster bij Sparta Brummen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.