Home / Belangrijk / Velpse Birgit de Groen fietste voor Orange Babies

Velpse Birgit de Groen fietste voor Orange Babies

VELP – Birgit de Groen uit Velp is onlangs in Zuid-Afrika geweest om te fietsen voor het goede doel. Dit was Orange Babies, een organisatie die zwangere vrouwen die HIV-geïnfecteerd zijn medicijnen geeft zodat hun baby’s wel gezond ter wereld kunnen komen. Orange babies heeft met name projecten in Zuid-Afrika, Namibië en Zambia.

Samen met dertig enthousiaste en gemotiveerde mensen heeft Birgit in tien dagen 40 tot 80 kilometer per dag gefietst in Johannesburg, Limpopo en Kaapstad. Daar heeft zij vier projecten van Orange Babies bezocht. “Daar heb ik met eigen ogen kunnen zien dat het geld dat gedoneerd wordt ook daadwerkelijk goed terecht komt. Er worden schooltjes gebouwd, maaltijden verzorgd, er wordt muziek gemaakt, gedanst en de kinderen kunnen zich er vrij ontwikkelen. Wat voor ons zo vanzelfsprekend is, is daar een voorrecht, een luxe.”
Orange Babies zorgt niet alleen voor medicijnen, maar geeft veel voorlichting over HIV, hoe het te voorkomen is en hoe belangrijk het is dat mensen zich laten testen. “Doordat we in de westerse wereld de beschikking hebben over goede medicatie tegen HIV, is het hier in Nederland geen levensbedreigende ziekte meer en is de aandacht en publiciteit voor bestrijding van HIV al weer sinds lange tijd naar de achtergrond verdwenen. Het is een ver-van-mijn-bedverhaal geworden”, aldus Birgit. Door haar verhaal te doen hoopt zij, samen met donateurs, een klein verschil te kunnen maken. “Het zal je kind maar zijn.”

Bij de actie van Birgit hoort een online actiepagina waar gedoneerd kan worden. Dat kan nog 1 december via actievoororangebabies.nl/nl/acties/350/birgit-de-groen/.

Lees ook

Kinderboekenweek bij Bibliotheek Veluwezoom

DIEREN – Bibliotheek Veluwezoom heeft tijdens de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 30 september tot en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.