Home / Rheden-Regiobode / Velp Oud Zuid op veel punten verbeterd na eerste wijkschouw

Velp Oud Zuid op veel punten verbeterd na eerste wijkschouw

DE STEEG / VELP – Een klein jaar na de eerste wijkschouw in Velp Oud Zuid is er veel verbeterd. Buurtbeheer van de gemeente Rheden heeft ruim negentig procent van de toen voorkomende klachten opgelost. Verhuurder Vivare spreekt bewoners aan op tuinonderhoud. Afval op straat en te hard rijden blijven aandachtspunten.

In december 2017 presenteerden Velpse leden van Huurders Vereniging Rheden (HVR), Wijkplatform Velp Zuid en andere bewoners, met ondersteuning van Radar Uitvoering en in nauwe samenwerking met de gemeente Rheden, de nulmeting van een wijkschouw in Velp Oud Zuid. Zij brachten toen in beeld wat er verbeterd kon worden in de wijk. Verwaarloosde tuintjes en slecht verzorgde achterpaden sprongen daar met name uit, maar ook losliggende stoeptegels, een slecht wegdek en te hard rijden waren punten van ergernis.
Inmiddels is er veel gebeurd, heel veel zelfs. Karin Wisselink, voorzitter van het Buurtcontactpersonen Netwerk is blij met de resultaten: “Vivare en gemeente hebben goed samengewerkt. 90 Procent van de problemen die naar voren kwamen tijdens de wijkschouw is opgelost. Vivare heeft met name ingezet op tuinonderhoud. En dat werpt zijn vruchten af. Je ziet gewoon dat mensen er actiever mee bezig zijn. Niet iedereen kan een tuin onderhouden, maar er is nu veel beter in beeld wie dat niet kan en daar wordt dan hulp voor gezocht. De gemeente Rheden heeft met name heel hard gewerkt aan het rechtleggen van stoeptegels. Dit horen we ook veel terug uit de wijk. Aan de overige 10 procent van de klachten wordt nog hard gewerkt. Met name het verkeer verdient nog aandacht. Er wordt te vaak te hard gereden en er zijn parkeerproblemen. De wijk is in de jaren veertig gebouwd. Nu hebben mensen vaker een auto, of twee auto’s, dan toen.”
Over een paar maanden wordt opnieuw een wijkschouw gehouden om te zien hoe Velp Oud Zuid er dan bijstaat. Daarnaast wil het Buurtcontactpersonen Netwerk het aantal buurtcontactpersonen uitbreiden. Het netwerk telt momenteel 35 contactpersonen. De wijk is verdeeld in dertien buurtjes en ieder buurtje heeft een eigen coördinator.
Ook wil het Buurtnetwerk uitgebreider communiceren met de inwoners van de wijk. Nu verloopt communicatie veel via de buurtcoaches, gemeente, handhaving, wijkagent en sociale partners. Het liefst heeft het Buurtnetwerk een eigen website waarop gecommuniceerd kan worden. Wisselink: “We zoeken iemand die daar verstand van heeft en voor ons een website wil maken.” Op de website kunnen dan updates van initiatieven worden gegeven en nieuwe initiatieven kenbaar worden gemaakt.

Lees ook

Spreekuur huurdersvereniging

GEM.RHEDEN – Op maandag 21 september hervat de Huurdersvereniging Rheden zijn spreekuur in Dieren. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.