Home / Doesburg-Regiobode / Veel muziek tijdens Ubbink Doesburg Jazz

Veel muziek tijdens Ubbink Doesburg Jazz

DOESBURG – Op zaterdag 10 en zondag 11 november vindt Ubbink Doesburg Jazz plaats. De editie in 2018 van dit ‘kleine maar fijne’ jazzfestival biedt 25 gratis jazzconcerten op acht podia in Doesburg.

De organisatie van deze tweede editie borduurt voort op het fundament dat is gelegd door cornettist en jazzlegende Robert Duis. Met de ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink zijn in 2018 muzikanten en bands vastgelegd die een breed scala aan jazz- en aanverwante muziekstijlen spelen. De bands en de artiesten van Ubbink Doesburg Jazz 2018 bestrijken muziekgenres die uiteenlopen van de klassieke stijl van Adrian Rollini tot de folk-jazz van de Bernard Brogue Band en van de latin van Guido Scope tot de originele Mulligan en Baker sound van Jeru’s Bakery.
Een extra en absoluut unieke toevoeging aan het programma wordt gevormd door de jazzy performance van Brassband Gelderland en stadsorganist Wilbert Berendsen. Op zondagmiddag geven zij om 15.00 uur in de Martinikerk een concert waarbij onder andere delen van de Drei Jazz-Präeludien van Johannes Michel worden uitgevoerd.

Er zijn concerten bij Grand Café Duo, de Gasthuiskerk, Café du Midi, Stadshotel Doesburg, Het Gilde Café, De Bonte Hond, Het Arsenaal 1309 en Stadsbierhuys De Waag. Zaterdag is het eerste optreden om 14.30 uur, zondag om 14.00 uur. De muziek duurt tot 23.00 uur. Het complete programma is terug te vinden op www.doesburgjazz.nl. De optredens van Ubbink Doesburg Jazz zijn gratis te bezoeken, met uitzondering van het concert HRFSTWND op zondagmiddag in de Martinikerk. Kaarten hiervoor kunnen worden gekocht via www.stidomu.nl.

Lees ook

Leerlingenraad Fredericusschool in Velp officieel geïnstalleerd

VELP – Onder toeziend oog van wethouder Gea Hofstede werd vrijdag 25 september de leerlingenraad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.