Home / Nieuws / Tweeluik Nijver Dieren is af!

Tweeluik Nijver Dieren is af!

DIEREN – Hij werkte er vele jaren aan, maar kon het door omstandigheden niet meer zelf afronden. Toch toonde auteur Frans Nas zich woensdag blij met het eindresultaat van het tweeluik Nijver Dieren.

In de boeken staat de bedrijvigheid van het dorp uitvoerig en tot in detail beschreven en opgesomd. Samen met een keur aan schitterende foto’s maakt het die boeken tot een feest van herkenning voor mensen in het dorp. In 2003 verscheen het overigens volledig uitverkochte deel-1, over Dieren-Zuid. Het plan was deel-2, over het deel van het dorp ten noorden van de spoorlijn, in 2007 te laten drukken en verschijnen. Maar het kwam er door allerhande omstandigheden niet van. Gelukkig pakte Walter de Wit het project namens uitgever Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal op en kwam het door diens niet geringe inspanningen alsnog uit. En Frans Nas was nog in staat zelf het eerste exemplaar in ontvangst te nemen uit handen van zijn co-auteur. Een omvangrijk en geslaagd project is daarmee toch nog naar tevredenheid afgerond.

Foto: Wencel Maresch

www.oudheidkundigekring.nl.

Lees ook

Velpse goudsmeden maken Awards voor internationaal beachvolleybal-evenement

VELP – Juweliershuis Aalbers in Velp is gevraagd om de Awards te maken voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.