Home / Rheden-Regiobode / Tweede gebiedsconferentie Buitengebied

Tweede gebiedsconferentie Buitengebied

ELLECOM – Vorig jaar vroeg de gemeente Rheden inwoners mee te praten over de toekomst van het buitengebied. Met de opbrengst van die gesprekken wordt nu verder gegaan. De gemeente nodigt inwoners, ondernemers en organisaties uit om mee te praten op donderdag 15 november van 19.30 tot 22.00 uur op Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom.

Rheden stelt samen met belanghebbenden een omgevingsvisie Buitengebied op om voor de komende tien tot vijftien jaar vast te leggen wat de gemeente wil in de buiten de dorpen gelegen gebieden. Het gaat hierbij om water, landschap, natuur, wegen, erfgoed en milieu, maar ook om minder zichtbare elementen zoals gezondheid. De gemeente Rheden wil uiteindelijk samen met inwoners, ondernemers en organisaties met de doelen uit de omgevingsvisie aan de slag.

Vorig jaar is aan inwoners, ondernemers en organisaties gevraagd welke onderwerpen zij belangrijk vinden voor het buitengebied en wat de kansen en zorgen zijn. De gemeente sprak uiteindelijk met 70 inwoners en ontving ruim 1.300 stemmen op een internetpeiling. De opbrengst hieruit is op hoofdlijnen verwerkt in een concept omgevingsvisie Buitengebied. Nu wil de gemeente opnieuw met belangstellenden in gesprek tijdens de tweede gebiedsconferentie Buitengebied. De gemeente vertelt hoe de visie er op hoofdlijnen uit ziet en wil graag verder praten over wat inwoners belangrijk vinden. Daarna wordt een ontwerp omgevingsvisie gemaakt. Naar verwachting zal de gemeenteraad de visie in het voorjaar van 2019 ter inzage leggen voor inspraak. Belanghebbenden kunnen dan nog een zienswijze indienen. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de omgevingsvisie.

Aanmelden voor deze gebiedsconferentie kan tot dinsdag 13 november via omgevingsvisiebuitengebied@rheden.nl.

www.rhedensbuitengebied.nl

Lees ook

Mindfulness en Yoga voor tieners

DIEREN – Nynke Bos start binnenkort de 5-weekse cursus Mindfulness en Yoga voor tieners. Leer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.