Home / Doesburg-Regiobode / Twee dagen swingen op jazz van kroeg tot in de kerk

Twee dagen swingen op jazz van kroeg tot in de kerk

DOESBURG – De binnenstad van Doesburg swingde het weekend van 10 en 11 november. In de kroeg, in de kerk en op heel veel andere plekken klonk jazzmuziek en geïmproviseerde muziek. Enthousiast publiek genoot van 25 gratis jazzconcerten op acht zeer diverse podia tijdens de tweede, zeer geslaagde, editie van Ubbink Doesburg Jazz, dankzij ondersteuning van hoofdsponsor Ubbink.

Een extra en absoluut unieke toevoeging aan het programma werd gevormd door de jazzy performance van Brassband Gelderland en stadsorganist Wilbert Berendsen. Zij gaven zondagmiddag een concert in de Martinikerk, waarbij onder andere delen van de Drei Jazz-Präeludien van Johannes Michel werden uitgevoerd. Verder vonden uiteenlopende concerten plaats bij Grand Café Duo, de Gasthuiskerk, Café du Midi, Stadshotel Doesburg, Het Gilde Café, De Bonte Hond, Het Arsenaal 1309 en Stadsbierhuys De Waag.
De Stichting Doesburg Jazz bedankt alle instellingen, organisaties, bands en personen voor hun bijdrage en ondersteuning aan deze tweede editie van Ubbink Doesburg Jazz. De derde editie van Ubbink Doesburg Jazz is op zaterdag 9 en zondag 10 november 2019.

Foto: Maarten Lidner / Doesburg TV

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.