Home / Rheden-Regiobode / Taizéviering en liederen oefenen

Taizéviering en liederen oefenen

VELP – De Taizéviering op zondag 11 november om 19.00 uur in de Oude Jan in Velp staat in het teken van Sint Maarten. Vanaf 16.00 uur worden hiervoor al gezamenlijk liederen geoefend.

Van Sint Maarten, die leefde in de vierde eeuw, is het verhaal bekend dat hij zijn soldatenmantel in tweeën sneed om die te delen met een verkleumde bedelaar. Later werd hij bisschop en stichtte vele kloosters. Hij werd de beschermheilige van onder meer reizigers, bedelaars, armen, kleermakers, soldaten, vluchtelingen. Kinderen kregen vroeger vrij van school op zijn naamdag en werden getrakteerd op lekkernijen.
De oecumenische broedergemeenschap in het Franse Taizé is al ruim een halve eeuw een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren en ook volwassenen uit heel Europa. Delen van wat je hebt, zoals ook Sint Maarten dat deed, is één van de peilers van het leven van de broeders van Taizé.
In de Oude Jan in Velp wordt in de stijl van Taizé zondag de verstilling gevierd met eenvoudige en korte liederen. Een groot accent ligt op meditatie en aanbidding. De viering wordt voorbereid met een groepje enthousiaste deelnemers aan de Taizévieringen. Vanaf 16.00 uur worden de liederen geoefend en rond 18.00 uur wordt gezamenlijk het meegebrachte eten brood gegeten. Voor vegetarische soep wordt gezorgd. Iedereen die het leuk vindt om mee te denken, te zingen of te spelen is welkom. De viering zelf begint om 19.00 uur en na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting bij koffie of thee. Voor het oefenen en mee-eten graag even aanmelden via janneke.bron@pknvelp.nl. Na aanmelding wordt de muziek per e-mail toegestuurd.

www.pknvelp.nl

Lees ook

Het Rhedens Dieren luidt herfstvakantie in met boswandeling

DIEREN – Vrijdag 16 oktober hebben alle brugklasleerlingen van Het Rhedens Dieren een gezonde herfstwandeling …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.