Home / Brummen-Regiobode / ’t Ruijters Huys in Loenen een feit

’t Ruijters Huys in Loenen een feit

LOENEN – Zaterdag 24 november is het appartementencomplex ‘t Ruijters Huys aan de Hoofdweg in Loenen officieel in gebruik genomen. Om drie uur verzamelden muziekvereniging OLTO, de voltallige familie De Ruijter, een delegatie van de Dorpsraad en alle bewoners zich op de hoek van de Kempe.

Als eerste voerde Willem de Zanger, voorzitter van de Dorpsraad het woord. “Huub (de Ruijter, red.), je hebt in Loenen dankzij jouw inspanningen, volharding en doorzettingsvermogen een prachtig gebouw neergezet. Iedereen vindt het resultaat prachtig.” Ook haalde hij aan dat ´t Ruijters Huys de verbinding vormt tussen de NH Kerk, De Brink, het nieuwe dorpshart en Den Eikenboom. “Het ga jullie goed in dit huis en we hopen dat iedereen er nog vele jaren in gezondheid en voorspoed mag wonen. Het cadeau dat we jullie aanbieden, is daar het symbool van”. Hierbij overhandigde De Zanger de Loenense vlag, die vervolgens, omlijst door vrolijke klanken van OLTO, werd gehesen in de nieuwe vlaggenmast. Aan alle bewoners werd een fraai boeket amaryllissen aangeboden.
Ab van Zeumeren, voorzitter van de Vereniging van Eigenaars, dankte de Dorpsraad en OLTO voor hun medewerking, waarop het glas werd geheven, dat intussen aan iedereen was aangeboden. Hierna volgde een gezellig samenzijn in De Brink.

Foto: Ton Scheltens

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.