Home / Belangrijk / Streetwise geeft verkeersles op de Enk

Streetwise geeft verkeersles op de Enk

EERBEEK – Om antwoord te geven op verkeersvragen kwam dinsdag 13 november de ANWB langs bij cbs de Enk in Eerbeek voor het programma ANWB Streetwise. Dit is een verkeersprogramma waarin de kinderen van de basisschool beter leren omgaan met het huidige verkeer.

Het team van de Enk en de ANWB vinden het belangrijk om een stukje ‘straatwijsheid’ mee te geven aan de leerlingen. Streetwise is opgebouwd uit vier modules, passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van de basisschoolleerlingen. Professionele instructeurs waren een ochtend op de school aanwezig en gaven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto’s en een fietsparcours werd de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. In verschillende praktijklessen leerden de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. “De kinderen hebben een heel leuke ochtend gehad en hebben veel geleerd van het oefenen in de praktijk”, aldus de school.

Lees ook

’60 Km/uur is mooi begin voor veiliger weg langs kanaal’

Buurtbewoner blij met eerste stappen in verkeerssituatie LIEREN – Laat het grote plan even los, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.