Home / Doesburg-Regiobode / Stillevens beleven bij de Hessegracht

Stillevens beleven bij de Hessegracht

DOESBURG – Bewoners van zorgcentrum de Hessegracht in Doesburg kunnen in november stillevens van beeldend kunstenares Ine de Laak proeven, voelen en ruiken. Er zijn vier van deze beleefmomenten op twee verschillende afdelingen. Het project heet Stillevens Beleven en is van Lang Leve Kunst en Noaberschap. Het gaat om stillevens van eten en bloemen, maar ook van naaigaren, verschillende kleuren wol en breispullen. De bewoners van de Hessegracht gaan de stillevens met Ine beleven. Daarna zal er geschilderd worden, maar ook genaaid, geknipt, geplakt en gebreid. Elke keer is het weer anders, maar steeds aansluitend bij de mogelijkheden. “Het contact en plezier staan centraal, de bijeenkomsten zijn dus interessant én gezellig”, aldus de organisatie.
Het programma Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, Herbergier, De Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek, Buurtplein BV en de Gruitpoort. De Gruitpoort is initiatiefnemer en voert het programma uit.

Gruitpoort.nl/langlevekunst

Lees ook

Filmhuis Doesburg draait Parasite

DOESBURG – Filmhuis Doesburg vertoont woensdag 23 september de Koreaanse film Parasite. Deze zwarte komedie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.