Home / Rheden-Regiobode / Start werkzaamheden in Dieren-Noordoost

Start werkzaamheden in Dieren-Noordoost

DIEREN – Op maandag 19 november start de gemeente Rheden met het uitvoeren van de verbeterpunten in Dieren-Noordoost. De verbeterpunten zijn tijdens een inloopbijeenkomst aan de bewoners van de wijk voorgesteld. De maatregelen zijn een 30km zone, extra parkeervakken en aanpassingen in het groen.
Maandag 19 november starten de werkzaamheden met het plaatsen van zone-borden bij de toegangswegen van de wijk. De gemeente brengt drempels aan in de Meidoornlaan tussen de Imboslaan en het fietspad naar de Breukinklaan, de Cederlaan en de Breukinklaan. Tijdens deze werkzaamheden zijn de wegen afgesloten.
De exacte data van de werkzaamheden staan op tekstborden op de betreffende plaatsen. Voor het verkeer is er een omleiding via borden weergegeven. Ook voor de inrichting van de schoolzone rond de basisscholen in Dieren Noordoost sluit de gemeente de weg tijdelijk af. Ook hier informeren de tekstborden verkeersdeelnemers over de exacte data.
Er komen aanpassingen voor de toegangen van de Pijnboom-, Esdoorn-, Wilgen-, Haagbeuk-, Iepen-, en de Sparrenhof. De hofjes krijgen extra parkeervakken. De omwonenden krijgen een bewonersbrief over het tijdstip van de uitvoering van de werkzaamheden.

De gemeente kapt op een aantal plaatsen in de wijk bomen. Doordat de boomwortels het trottoir en de rijbaan omhoog drukken, ontstaat het gevaar voor struikelen en blijft regenwater op de rijbaan staan. Op sommige plekken plant de gemeente nieuwe bomen. Op andere plekken is er helaas geen ruimte voor een nieuwe boom omdat de groeiplaats onvoldoende is. De kapwerkzaamheden vinden plaats in december 2018 en januari 2019. Het planten van nieuwe bomen staat voor maart en april 2019 gepland. De bewoners in de directe omgeving ontvangen vooraf een bewonersbrief.

www.rheden.nl/dierennoordoost

Lees ook

Dit jaar geen Dierenbuffet

DIEREN – De Stichting Dieren met Dieren organiseert ieder jaar rond Dierendag een evenement voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.