Home / Nieuws / Sint promoot duo-fiets in Spankeren

Sint promoot duo-fiets in Spankeren

SPANKEREN – Sinterklaas kwam zondag 25 november op een wel heel bijzonder vervoermiddel aan in Spankeren. Hij werd op een duo-scootmobiel door een Piet het dorp ingereden.

Bij de fietsbrug werd de Sint opgewacht door vele ongeduldige kindertjes en muziekvereniging Wilhelmina. Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden heette de goedheiligman welkom in het dorp, maar maakte daarna al snel plek voor de jeugd die graag de hand van de Sint wilde schudden.
Sinterklaas, tenslotte ook niet meer de jongste, liet zich dankbaar vervoeren op de duo-scootmobiel: een scootmobiel voor twee personen. Het Dorpshuis heeft deze sinds kort in beheer, evenals een duo-fiets. Mensen die niet meer zelf kunnen rijden, kunnen hier samen met iemand anders toch nog een rondje mee maken. En voor wie niemand kan vinden die mee kan fietsen of scootmobielen, staan er twee vrijwilligers klaar. Kitty de Boer en Klaas Masselink stappen graag op de fiets om er zo voor te zorgen dat ook mensen die niet meer zelf kunnen fietsen, toch lekker naar buiten kunnen. Wie de duo-fiets of -scootmobiel wil lenen of samen met Kitty of Klaas een ritje wil maken, kan contact opnemen met Kitty, tel. 06-18027722, of Klaas Masselink, tel. 06-51746598.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.