Home / Doesburg-Regiobode / Sint Maarten in Doesburg

Sint Maarten in Doesburg

DOESBURG – In Doesburg werd afgelopen zaterdag traditiegetrouw Sint Maarten gehouden voor de kinderen. Eigenlijk wordt dit feest op 11 november gevierd, maar omdat dat dit jaar een zondag was, werd een dag naar voren geschoven. Vele kinderen hadden zich verzameld in de Martinikerk om de liedjes te oefenen en het verhaal van Sint Maarten te horen. Aan de entourage ontbrak het niet, want de vrolijke lichtlijn wees de kinderen de weg. In de kerk was het heel gezellig met al die kinderen en hun lampionnen. Na afloop stroomden de kinderen samen met ouders de kerk uit om langs de deuren te gaan en hun liedjes te zingen in ruil voor iets lekkers. En… ze werden nergens teleurgesteld, want bijna alle Doesburgers zijn op de hoogte van dit feest en zorgen dat ze iets lekkers in huis hebben om aan de kinderen te geven.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Mooie opbrengst collecte Spierfonds

DOESBURG – Onlangs gingen de 23 collectanten voor het Prinses Beatrix Spierfonds op pad in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.