Home / Brummen-Regiobode / Sint komt in Klarenbeek uit de lucht vallen

Sint komt in Klarenbeek uit de lucht vallen

KLARENBEEK – Het was zaterdagmiddag een grote teleurstelling voor de vele Klarenbeekse kinderen, die waren samengestroomd op het sportveld van SC Klarenbeek naast het MFC. Zij dachten dat uit de oldtimers die kwamen aanrijden Sinterklaas zou uitstappen, maar helaas was het het slechts een aantal Zwarte Pieten.

De teleurstelling was duidelijk af te lezen op de snoetjes van de peuters en kleuters. Wat nu? Geen Sinterklaas, geen cadeautjes. Ondertussen speelde het Zwarte Pietenorkest van de muziekvereniging Klarenbeek bekende Sinterklaasliedjes om de stemming erin te houden. Speaker Frits Dijk spoorde de kinderen aan om hard mee te zingen en nog harder Sinterklaas zijn naam te roepen om hem naar Klarenbeek te lokken.
Aanvankelijk had dit geen succes. Sinterklaas was in geen velden of wegen te bekennen. Wel veel Pieten en zelfs een Pieterinnetje. Kleurig gekleed in fraai rokje hielp zij de Sint bij de intocht.
Na nog wat roepen – sommigen zouden het meer blèren noemen – bleek de Sint dit heel ver weg toch te horen, want aan de horizon verscheen plotseling een helikopter. De jeugd had al snel door dat de Sint misschien dit vervoermiddel had gekozen om snel van Zaandam naar Klarenbeek te gaan. En ja hoor, de helikopter kwam na een paar rondjes op het westelijke voetbalveld naar beneden. Vertegenwoordigers van de Klarenbeekse dorpsgemeenschap liepen het veld op om de Sint te verwelkomen.
Vanaf de zijlijn hadden ouders en kinderen mooi uitzicht op de bijzondere aankomst van de Plus-helikopter. De kindervriend nam uitgebreid de tijd om de kinderen te begroeten en tekeningen in ontvangst te nemen. Mede door het fraaie zonnige herfstweer genoot jong en oud van de gezelligheid bij het MFC.
Na de begroeting ging de Sint met zijn vele pieten naar de zaal in het MFC, waar de Sint- en Pietgroep, zoals ieder jaar, weer een spannend programma bracht.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Meespelen met HV Brummen

BRUMMEN – Deze week start ook voor Handbalvereniging Brummen het seizoen. Op dinsdag, woensdag en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.