Home / Brummen-Regiobode / Sint arriveert per limousine in Loenen

Sint arriveert per limousine in Loenen

LOENEN – Sinterklaas kwam zaterdag in stijl als een waardige bisschop voorrijden in Loenen. Op het plein voor het dorpscentrum De Brink stonden veel Loenense kinderen vol ongeduld te wachten op de komst van de hoge gast.

Het wachten werd aangenamer gemaakt door de directeur van circus Tadaa! Hij liet de kinderen allerlei kunstjes doen en zong bekende sinterklaasliedjes met hen.
Even over 14.00 uur kwam Sint toch aan in Loenen. Niet met zijn paard, jeep of old-timer maar dit keer liet de bisschop uit Spanje zich voorrijden met een supersjieke auto. De hoge gast zat comfortabel in een roze limousine, vergezeld van enkele Zwarte Pieten. Het uitstappen viel niet mee voor de oude man, maar het lukte toch.
Sinterklaas werd welkom geheten door Circus Tadaa!. Vanuit Spanje had hij geregeld dat hij bij zijn intocht in Loenen met dit circus zou optreden, maar hij zei tegen Tadaa! dat hij ook wel graag had dat er enkele artiesten wat zouden laten zien. De directeur beloofde de Sint dat na zijn rondgang door Loenen alles geregeld zou zijn.
Intussen stonden de muzikanten van OLTO gereed in hun fraaie uniformen om met de Spaanse gast een tocht door het dorp te maken. Een aantal kinderen liep spontaan mee met de stoet. Sinterklaas kon vanwege zijn hoge leeftijd niet deze afstand lopen, maar mocht plaatsnemen in een golfwagentje.
Bij terugkomst bij de Brink zat een grote groep kinderen weer vol ongeduld te wachten op de terugkomst van de kindervriend. Enkele kinderen mochten bij Sinterkaas komen voor een persoonlijk woordje. Soms vermanend, een andere keer lovend. Circus Tadaa! vermaakte daarna de kinderen met een leuk programma. Tot slot kregen de kinderen nog een presentje van Lomive mee naar huis.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Loense Moandag en Scheerdersfeest gaan niet door

LOENEN – Het bestuur van de Loense Moandag, voorheen de Loenense Pony’s en Paardenjaarmarkt, heeft …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.