Home / Brummen-Regiobode / Sfeervol rockfeest in Klarenbeek

Sfeervol rockfeest in Klarenbeek

KLARENBEEK – De negende aflevering van Rocktober, op de laatste zaterdag van oktober, was een sfeervol rockfestijn. Er waren iets minder bezoekers dan vorig jaar maar toch was de tent op het Dokter Blok Plantsoen in Klatrenbeek heel goed gevuld met zowel oude rockers als jeugdige bezoekers.

Het aantal jongeren dat mee komt feesten, groeit gestaag, zo laat de organisatie weten. Zij schreef het volgende verslag: “Een dagje rockmuziek, lekker bijpraten, gewoon ouwehoeren en een biertje. Dat zijn dé ingrediënten voor een geslaagd Rocktober-festival en die waren volop aanwezig. In navolging van vorig jaar werd afgetrapt door een regionale band, Re-Level. Ietwat gespannen maar met heel veel zin betraden de muzikanten het podium. Dat ze er zin in hadden, was te merken ook: vol enthousiasme werd een gevarieerde set gespeeld. In de tent waren al veel rockers aanwezig en niet eerder werd er al zo vroeg gedanst tijdens Rocktober. De set was nog niet eens af en het welbekende We want more! klonk al.
Na Re-Level was het de beurt aan Sleeër (foto), de Slayer coverband die al jaren op het verlanglijstje van de organisatie staat. En het was het wachten waard. Het werd even iets rustiger in de tent, het is toch een band voor diehards, maar niet op het podium. Met Repentless begon Sleeër de pittige set, gevolgd door alle andere klassiekers van deze roemruchte metal band. De nummers werden nauwkeurig en heel goed nagespeeld, technisch gezien was dit de beste band van de dag.
Sleeër werd gevolgd door Kissteroius dat een tribute aan de glamrockers van Kiss bracht. De heren waren er al vroeg in verband met de lange voorbereiding. Schmink, outfits en plateauzolen. Alles was aanwezig. In verband met de tent konden de vuurelementen niet worden gebruikt, maar toch maakten de muzikanten er een mooie show van. Vooral nummers uit de oude tijd werden gespeeld, maar de welbekende hits werden natuurlijk niet vergeten.
Als laatste had de organisatie Bon Scotch geboekt, een AC/DC-coverband met het accent op de eerste jaren toen Bon Scott nog onder ons was. Voor de liefhebbers eigenlijk nog steeds de beste tijd van AC/DC. Draai het album “If you want blood, you’ve got it!” en je weet hoe het in de kolkende Rocktober tent was. Wat een feest maakten deze heren er van. Een prachtig eind aan een heel mooi Rocktober festival.
Tussen de optredens van de bands door zorgden de DJ’s Fan Dycke en Metal Hennia voor mooie rocknummers in de tent, niet alleen in geluid maar ook in beeld op een groot scherm. De mannen van JDB Licht en Geluid waren er de hele, lange dag om voor bands en DJ geluid en licht te verzorgen. En dat deden ze weer heel fijn.
Het weer was de organisatie en het publiek, ondanks aardig wat regen op de vrijdag met opbouwen, goed gezind. En dat is altijd fijn bij een festival. Het opbouwen en afbreken kenden weer een soepel verloop. Op de zondag was het in een recordtijd weer opgeruimd. De organisatie is dik tevreden en kijkt terug op een geweldig weekend. Veel van het festival is terug te zien dankzij een mooie reportage van fotografe Joke van Schaik. De foto’s staan binnenkort op de Facebookpagina van Rocktober en op de site www.rocktoberklarenbeek.nl.”

Foto: Joke van Schaik

Lees ook

Feestelijke opening Klompenpad in Angerlo

ANGERLO – Op zaterdag 5 september vond de feestelijke opening plaats van het nieuwe Klompenpad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.