Home / Doesburg-Regiobode / Scènes uit het leven met dementie

Scènes uit het leven met dementie

DOESBURG – Leren leven met dementie gaat met vallen en opstaan. Iemand met dementie gaat zich anders gedragen, begrijpt dingen vaak niet meer, is soms boos of verdrietig. Daarom houden Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland, Attent Zorg en Behandeling, Buurtzorg en STMG dinsdag 20 november een informatie- en ontmoetingsavond over leven met dementie.
Anne-Marie Troost en Yvonne Ribbink spelen door middel van improvisatietheater herkenbare scènes uit het dagelijks leven met dementie. Zij laten verschillende manieren zien waarop je in zo’n situatie zou kunnen reageren. Daarnaast krijgen aanwezigen informatie over wat dementie doet met de hersenen en de gevolgen daarvan voor het gedrag. De bijeenkomst vindt plaats in de Gasthuiskerk in Doesburg en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Er is inloop vanaf 18.45 uur. De avond is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het omgaan met dementie. De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.
Mocht de opvang voor de thuissituatie of het vervoer een probleem zijn, neem dan contact op met de Buurtacademie Doesburg via tel. 0313 – 712400 of bij MVT Rheden en Rozendaal via tel. 026 – 3707070 of hulpmvt@mvtrheden.nl.

Lees ook

Doesburgse Simone hoopt op leven zonder pijn door crowdfunding

DOESBURG – Een constante pijn in haar nek, hoofd, keel, tanden, mond, kaken, oren, spieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.