Home / Brummen-Regiobode / Sanne Fleur Albers ontwierp Eerbeekse vlag

Sanne Fleur Albers ontwierp Eerbeekse vlag

EERBEEK – In aanwezigheid van ontwerpster Sanne Fleur Albers kreeg burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen vorige week zaterdag 17 november de Eerbeekse vlag overhandigd. Niemand minder dan Sinterklaas gaf hem dit nieuwe symbool voor het Veluwse dorp.

Bakker ten Veen en Boekhandel Hendriks constateerden dit voorjaar dat er helemaal geen eigen Eerbeekse vlag is, maar vonden ook direct dat het ook wel heel mooi zou zijn om er wèl eentje te hebben. Diverse ondernemers en verenigingen reageerden enthousiast op het initiatief om een eigen vlag te ontwerpen en dus werd een wedstrijd uitgeschreven voor het mooiste ontwerp voor een vlag met wimpel. Inwoners van Eerbeek konden stemmen op de acht nominaties, die werden gepubliceerd in het Eerbeeks Weekblad. In totaal kwamen 250 reacties binnen. Een overduidelijke meerderheid van de lezers koos voor het ontwerp van de Eerbeekse Sanne Fleur Albers, dat 120 stemmen kreeg. In overleg met Sanne zijn nog enkele kleine aanpassingen aan het ontwerp aangebracht, waarna de definitieve versie tot stand kwam.

Het verhaal van Eerbeek komt terug in de vlag. Al in 1046 wordt Eerbeek genoemd. In Eerbeek staat de enige oliemolen met een bovenslagrad van Nederland, bekend onder de naam De Oliemolen. De gebruikte kleuren blauw en groen staan voor het water uit de Eerbeekse beek en het groen van de prachtige natuur. De lichtere kleur groen staat voor groei en bloei van het dorp. Het rad symboliseert bij de bedrijvigheid, zoals het maken van papier. Het waterrad verbindt bovendien natuur, beek en industrie aan elkaar.

De nieuwe Eerbeekse vlag is al op diverse plekken te zien in het dorp. De initiatiefnemers zouden het mooi vinden als de Eerbeekse ondernemers en bevolking de vlag massaal gaan gebruiken. De vlag is in twee formaten te koop bij Boekenhandel Hendriks in Eerbeek en te bestellen via www.boekbezorgd.nl. De komende tijd worden er meer producten ontwikkeld met de Eerbeekse vlag.

Lees ook

Iedereen mag meedoen aan Dierense Speeltuin Got Talent

Feest in Dierense Speeltuin bij opening natuurspeelplaats en viering 75-jarig bestaan DIEREN – Nog een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.