Home / Rheden-Regiobode / Rheden genomineerd voor Erfgoedprijs

Rheden genomineerd voor Erfgoedprijs

GEM. RHEDEN – De gemeente Rheden is één van de genomineerden voor de BNG Bank Erfgoedprijs. De prijs is bestemd voor een gemeente die op inspirerende wijze met erfgoed omgaat.

Op 28 maart wordt de BNG Bank Erfgoedprijs voor de negende keer uitgereikt aan de beste erfgoed-gemeente van Nederland. De prijs bestaat uit een bedrag van 25.000 euro en gaat naar een gemeente die op inspirerende wijze met zijn erfgoed omgaat en als voorbeeld kan dienen voor andere gemeenten. Hoofdsponsor is BNG Cultuurfonds. Daarnaast wordt een Publieksprijs uitgereikt aan de gemeente die de meeste publieksstemmen weet te verkrijgen.

Specialisten uit het erfgoedveld hebben een lijst van twaalf gemeenten gemaakt die blijk geven van visie en daadkracht in hun omgang met erfgoed. Tijdens de eerste juryvergadering heeft de jury Amersfoort, Leeuwarden, Oss en Rheden genomineerd. Nog dit jaar bezoeken de juryleden onaangekondigd en incognito de vier genomineerde gemeenten. In januari worden de vier genomineerden uitgenodigd hun erfgoedbeleid en -praktijk toe te lichten aan de jury door middel van een korte pitch. Met het gemeentebezoek en de pitch in het achterhoofd zal de jury zich vervolgens beraden over de vraag wie de winnaar is van de BNG Bank Erfgoedprijs 2019. De uitslag is geheim tot de feestelijke uitreiking op 28 maart in Leiden. Gemeente Leiden is de winnaar van de vorige editie.

De BNG Bank Erfgoedprijs is een initiatief van het Erfgoedplatform van Kunsten ´92 en stimuleert gemeenten om actief in te zetten op cultureel erfgoed, ook ter versterking van beleidsterreinen als toerisme, cultuur, onderwijs, sociale zaken, ruimtelijke ontwikkeling en economie. De prijs is beschikbaar gesteld door hoofdsponsor BNG Cultuurfonds. De jury bestaat uit Ina Adema (burgemeester Lelystad en bestuurslid BNG Cultuurfonds), Janneke Bierman (architect en directeur BiermanHenket architecten), Karel Loeff (directeur Erfgoedvereniging Heemschut), Susan Lammers (algemeen directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed), Arnoud Odding (directeur Rijksmuseum Twente) en Patrick Timmermans (directeur Erfgoed Brabant).

www.bngerfgoedprijs.nl
www.kunsten92.nl

Lees ook

Textiel Race Mauritiusschool

RHEDEN – Groep 6 van de Mauritsschool in Rheden doet mee aan de Textiel Race. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.