Home / Nieuws / Rheden erkend als bijvriendelijke gemeente

Rheden erkend als bijvriendelijke gemeente

VELP – De gemeente Rheden is onlangs erkend als bijvriendelijke gemeente. Om dit te vieren werd donderdagmiddag 25 oktober in Velp door imkerverenigingen en wethouder Marc Budel een stuk grond van 600 m2 ingezaaid met bijvriendelijke bloemen en kruiden. Ook werd het titelbord Bijvriendelijke gemeente geplaatst. Bijen worden niet blij van superstrakke gazons en bermen zonder bloemen. Gemeente Rheden houdt hier rekening mee door zoveel mogelijk verschillende planten, struiken en bomen te planten. De keuze valt bij voorkeur op soorten die veel nectar geven of stuifmeel bevatten. Ook zijn er in de gemeente veel bloemrijke bermen en wordt er gefaseerd gemaaid. Dit betekent dat een deel van de vegetatie later gemaaid wordt. Hierdoor krijgen insecten de kans dekking en voedsel te vinden in het ongemaaide gedeelte.
Lotty van den Bosch van imkervereniging Arnhem-Velp e.o.: “Iedereen kan een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving voor de bij. Zorg dat er altijd bloemen bloeien. Het is mogelijk om met bollen en planten wel acht maanden bloei in je tuin te hebben. Op de website van Nederland Zoemt lees je tips voor je eigen tuin of balkon”.

Nederland Zoemt is een project van LandschappenNL, Naturalis, IVN en Natuur & Milieu, mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, met als doel het structureel vergroten van voedselaanbod en nestgelegenheid voor wilde bijen in Nederland.

Foto: Robin Zeilmaker

www.nederlandzoemt.nl

Lees ook

Vrouwengroep internationaal van start

DIEREN – Donderdag 24 september gaat vrouwengroep internationaal van start. In het inloophuis in Dieren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.