Home / Alle-Regiobode / Retrospectief: VIOS, Hoenderloo

Retrospectief: VIOS, Hoenderloo

Veel dorpen hebben een muziekvereniging. Muziekmaken is voor menigeen een prettige vrijetijdsbesteding. Men bezorgd er anderen ook plezier mee want muziek brengt vrolijkheid. Veel korpsen hadden daarbij ook een boerenkapel of dweilorkest. Sommige korpsen nog altijd. Deze muzikanten waren altijd graag geziene gasten bij feesten en partijen. Bovendien kon de kapel dan hiermee een leuke extra cent verdienen voor de vereniging. Er waren jaren dat er veel werd opgetreden bij carnavalsoptochten en -feesten in Duitsland. Dit werd toen goed betaald. Instrumenten waren en zijn nog erg duur en dienen toch regelmatig te worden aangeschaft.
Hoenderloo heeft de muziekvereniging VIOS. Deze vereniging beschikte niet over een boerenkapel maar zij wilden toch graag uniformen.
Uniformen voor de muzikanten kosten veel geld. Toch wilden de muzikanten graag in een uniform op straat en bij officiële gelegenheden keurig verschijnen. In de meeste dorpen zijn door mensen die de muziekvereniging een warm hart toedragen een uniformenfonds opgericht. Ze waren er bijzonder actief mee. Er werd oud papier opgehaald en andere acties op touw gezet om geld bij elkaar te krijgen. Ook in Hoenderloo was een Uniformenfonds opgezet. Dit fonds werd rond september 1958 opgericht en door erg veel werk konden op 25 april 1959 de eerste uniformen aan de VIOS muzikanten worden aangeboden. Met een optocht deed het Uniformenfonds ook mee. Van links naar rechts zitten: G. Schut, J. van de Brink, W. Bijdam, A. van Buren, mevrouw Bruil-Mulder, mevrouw Jansen-Hols, mevrouw Van de Brink, E. van de Brink en J. Essenstam. Agent B. Knoef loopt naast de wagen.

Lees ook

Foi, Foi: Verzoapen fietse

In de vakantietied gebeurt d’r altied van alles. Ieder joar heur ik weer verhalen. Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.