Home / Alle-Regiobode / RetroSpectief: Naar Schiphol met Lagere school Oosterhuizen

RetroSpectief: Naar Schiphol met Lagere school Oosterhuizen

Aan het Oude Veen in het groene dorp (lange tijd was het een buurtschap) Oosterhuizen is dagelijks veel vertier te zien. Kinderen (en ouders en grootouders) komen en gaan naar de school die hier al ruim een eeuw staat. Veel is er verdwenen in het dorp, maar de school bruist nog altijd.

De Openbare Basisschool Oude Veen Oosterhuizen vierde in 2001 op grootse wijze haar honderdjarig bestaan. Gedurende dat jaar waren er verschillende activiteiten. Een daarvan was de grote fototentoonstelling. Lange tijd zijn de Oosterhuizenaren bezig geweest met het inzamelen van de foto’s. Maar de grootste klus was nog het achterhalen van de namen van de kinderen op de foto’s. Soms ook van de volwassenen. Juist de vermelding van de foto’s deed velen veel plezier beleven aan de plaatjes. Hendrik Groeneveld en Gert Stallinga zijn er lang mee bezig geweest.
Na 117 jaar is de school aan het Oude Veen nog een bruisende school. In veel kleine dorpen en buurtschappen worden scholen gesloten. In Oosterhuizen gaat het nog steeds prima. De kinderen komen uit de wijde omgeving naar het groene dorpje om hier onderwijs te volgen.Er kwam zelfs een nieuwe school. Kort geleden kreeg de school zelfs nog een uitbreiding.
Jaarlijks maken de kinderen met het onderwijzend personeel en enkele ouders een schoolreisje. Vaak ging dat in die tijd naar Schiphol. Deze foto is gemaakt in de periode 1941 – 1960. Het juiste jaar is moeilijk te achterhalen. Wellicht dat lezers zichzelf of bekenden herkennen en dit kunnen herleiden tot het juiste jaar.
De namen konden nog wel worden achterhaald. Dat zijn: Bettie Oosterkamp, Marga Berends, Lucie van Gerrevink, Lia Berends, Gerrie Brouwer, Toos Schotpoort, Mevrouw Reinders, Teunis Schotpoort, meester Bruins, Henk Zwierenberg, Teun Dolman, Rini Berends en Ap Oosterkamp, Hennie van Driel, Jhennie Heuvink. Dikkie Klein Kranenburg, Marten van de Brink, Andries Dolman en Gertie Reinders.

Lees ook

Business & Shopping: Nieuw verplicht energielabel vanaf 1 januari

DIEREN – Iedere woningeigenaar is op straffe van een boete verplicht om bij de overdracht …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.