Home / Doesburg-Regiobode / Raad Bronckhorst unaniem akkoord met begroting

Raad Bronckhorst unaniem akkoord met begroting

BRONCKHORST – De gemeenteraad van Bronckhorst heeft unaniem ingestemd met de begroting voor de komende vier jaar. Alle fracties gingen daarbij akkoord met een motie van D66 en CDA over het beter digitaal inzichtelijk maken van de begroting, die te vinden is op www.bronckhorst.nl/financieel.

De begroting is het huishoudboekje waarin de inkomsten en uitgaven van de gemeente zijn opgenomen. De grootste inkomstenbron is de uitkering van het Rijk. Daarnaast heeft de gemeente inkomsten uit gemeentelijke belastingen, leges en grondexploitaties. Het geld wordt weer uitgegeven aan zaken als zorg, uitkeringen, afvalinzameling, scholen en onderhoud van groen en wegen.
In 2019 bedraagt de begroting circa 76 miljoen euro, met een overschot van 1,9 miljoen euro. De begroting die nu voorligt, is beleidsarm. Dat wil zeggen dat het enkel bestaand beleid bevat vanuit de begroting 2018 en geen nieuwe onderwerpen en/of kosten.
Dit heeft te maken met de nieuwe coalitie van GBB, VVD en GroenLinks die in juni aantrad. Deze partijen werken vanuit een nieuw coalitieprogramma en gaan de komende periode nieuwe plannen ontwikkelen om hun speerpunten samen mét en voor Bronckhorster inwoners, ondernemers, het landschap en dergelijke vorm te geven.
Hoe B en W de komende vier jaar aan de slag willen, werken ze uit in een programmaplan dat in december in de raad behandeld wordt. Hierin komen ook de tarieven voor de gemeentelijke belastingen voor 2019 aan bod. Ook het financieel overschot van bijna 2 miljoen euro wordt hierin ingevuld.
Over het programmaplan komt de ‘traditionele’ begrotingsraadsvergadering met onder andere de algemene beschouwingen van de raadsfracties.

Lees ook

Bronckhorst zoekt jeugdburgemeester

REGIO – De gemeente Bronckhorst roept kinderen uit groep 7 van de basisschool op zich …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.