Home / Belangrijk / Projectkoor Dieren zoekt zangers voor The Crucifixon

Projectkoor Dieren zoekt zangers voor The Crucifixon

DIEREN – Op woensdagavond 10 januari beginnen de repetities voor het volgende concert van Projectkoor Dieren. Komend voorjaar werkt het koor toe naar een uitvoering van The Crucifixion, een bekende Engelstalige passie van John Stainer. Het koor nodigt koorzangers uit de regio uit om mee te doen met dit project.

De afgelopen drie jaar heeft een projectkoor onder leiding van dirigent Hans Schimmel steeds in het voorjaar toegewerkt naar een uitvoering op Palmzondag. In 2016 stond ook The Crucifixion van Stainer op het programma, in 2017 stond Luther centraal in werken van onder andere Bach en Mendelssohn en in 2018 werden de koordelen gezongen uit het oratorium Der Tod Jesu van Georg Philip Telemann.
Op veler verzoek zal bij voldoende aanmeldingen op Palmzondag 14 april opnieuw The Crucifixion van John Stainer ten gehore worden gebracht. Dit prachtige oratorium is in Engeland één van de meest uitgevoerde werken in de passietijd en ook in Nederland neemt de belangstelling toe. The Crucifixion is gecomponeerd in 1887. Het is een meditatie over het lijden van Christus. Het werk is geschreven voor twee solisten (tenor en bas), vierstemmig koor en orgel, waarbij het de bedoeling is dat de hymnes in wisselzang door koor en gemeente gezongen worden.

De repetities vinden plaats in de Ontmoetingskerk in Dieren. De uitvoering is op de middag van Palmzondag 14 april. Marieke Schimmel-Van Voorst begeleidt de repetities op orgel en piano. Naast de wekelijkse woensdagavond is er een repetitiedag gepland op zaterdag 9 maart. De contributie voor deelname aan dit project bedraagt 45 euro per persoon, inclusief bladmuziek en koffie en thee in de pauzes. Er zijn oefenbestanden beschikbaar voor de deelnemers. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Ria van Voorst-Lockhorst via e-mail v.voorst1@kpnplanet.nl of tel. 0313 – 413010.

Lees ook

Velpse goudsmeden maken Awards voor internationaal beachvolleybal-evenement

VELP – Juweliershuis Aalbers in Velp is gevraagd om de Awards te maken voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.