Home / Nieuws / Prins Erwin de Eerste en Prinses Cindy nieuw prinsenpaar De Heiknüüters

Prins Erwin de Eerste en Prinses Cindy nieuw prinsenpaar De Heiknüüters

RHEDEN – Carnavalsvereniging De Heiknüüters uit Rheden heeft afgelopen zaterdag op stijlvolle wijze afscheid genomen van Prins Herman de Tweede en Adjudant Martin. Na een aantal prachtige optredens van de dansgardes, een vrolijke buut en de introductie van de nieuwe jeugdgroep De Heidebëürlers werd tijdens het Prinsenbal het carnavalsjaar voor hen officieel afgesloten en werd het Prinsenpaar op ludieke wijze afgevoerd.

In Feestburcht Ons Huis werden de Prins en Adjudant bedankt voor een fantastisch carnavalsjaar, ze waren een visitekaartje voor de vereniging. In zijn afscheidswoord gaf Prins Herman aan dat zij geweldig hebben genoten van dit jaar, maar vooral dat het een gebeuren van de gehele vereniging was.
Na een korte pauze was het tijd voor de opkomst van het nieuwe Prinsenpaar en steeg de spanning tot ongekende hoogte. Onder toeziend oog van gastverenigingen De Geitenbok uit Boxmeer, De Narrenkap uit Velp en De Vrijbuiters uit Rheden werden er twee grote koffers naar binnen gerold. Onder luid tromgeroffel ging de eerste koffer open en kwam de nieuwe Prins tevoorschijn, gevolgd door zijn Prinses uit de tweede koffer. Prins Erwin de Eerste en Prinses Cindy begonnen vol enthousiasme aan hun Prinsenjaar en verklaarden er erg veel zin in te hebben. Na de installatie met de gebruikelijke protocollen en de showdans van De Heidebluumkes, kwam er een einde aan het officiële gedeelte. Hierna barstte er een geweldig feest los dat tot in de kleine uurtjes duurde.

Foto: Wil van Zummeren

Lees ook

Afscheid van ds. Kees Bochanen bij de Ontmoetingskerk

DIEREN – Op de prachtige zonnige zondag 13 juni heeft de protestantse gemeente Dieren afscheid …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.