Home / Brummen-Regiobode / Prins André den Eerste veertigste Prins der Dwarsliggers

Prins André den Eerste veertigste Prins der Dwarsliggers

EERBEEK – In residentie De Korenmolen in Eerbeek vond afgelopen zaterag de jaarlijkse pronkzitting plaats van carnavalsvereniging De Dwarsliggers. Tijdens deze avond werd de nieuwe Prins Carnaval voor het komend seizoen gepresenteerd.

Om 20.11 uur werd de avond geopend door de voorzitter, waarna President Marco het overnam en de geüniformeerden van de vereniging binnenhaalde. Daarna werd er afscheid genomen van Prins Rick den Eerste, Prinses Myrthe en Adjudant Bjorn, zij dragen de taken over aan de nieuwe Hoogheden.
Om 21.33 uur begon de presentatie van de veertigste Prins van de Dwarsliggers. De muzikale presentatie was een link naar de nieuwe hoogheden, want zowel de Prins als de Adjudant luisterde vroeger graag naar piratenzender De Zwarte Panter. Uiteindelijk kwamen de nieuwe hoogheden van CV de Dwarsliggers op met hun prinsennummer: Stamp On the Ground van de Italobrothers: Prins André den Eerste, Prinses Marieke, Adjudant Martin en Hofdame Miriam. De carnavalsleuze van Prins André den Eerste is ‘Wi-j goat dit jaar knallen, niet alleen maar met z’n allen’.

Prins André Hol den Eerste is 38 jaar en al veertien jaar bij de Raad van Elf. Hij is getrouwd met zijn Prinses Marieke en samen hebben ze twee kinderen. Prinses Marieke Hol – Lurvink is 40 jaar, werkt bij de gemeente Apeldoorn en is bij de Dwarsliggers zeer betrokken bij de jeugd. Adjudant Martin Mombarg is 39 jaar en komt uit Markelo. Hij en de Prins zijn al heel lang vrienden, want ze kennen elkaar van het uitgaan bij Dieka in Markelo. Hofdame Miriam Bello-Rabelink is 47 jaar en een vriendin van Prinses Marieke. Ook de Hofdame is al jaren zeer betrokken bij de jeugd van de Dwarsliggers.

Na de officiële zaken, zoals het omhangen van de Dwarsligger en Prinsenketting, het voorlezen van de proclamatie en het zingen van het lijflied door Hofzanger Wilbert, was er gelegenheid de nieuwe Prins van de Dwarsliggers te feliciteren met zijn benoeming. Daarna was er een gezellig feest dat tot in de kleine uurtjes doorging. DJ Rinke zorgde deze avond voor de muzikale ondersteuning.

Foto: Rik Barmentlo

www.cvdedwarsliggers.com

Lees ook

Auto in de greppel in Spankeren

SPANKEREN – Donderdagavond 23 september is een auto in de greppel beland in Spankeren. Rond …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.