Home / Rheden-Regiobode / Prachtig matineeconcert harmonie
.

Prachtig matineeconcert harmonie

LAAG-SOEREN – Zondagmiddag 28 oktober verzorgden het Dierens Harmonie Orkest (DHO) en Sempre-Crescendo een matineeconcert. Dit vond plaats in een goed gevuld ‘t Sprengenhus te Laag-Soeren. De muzikale leiding van Sempre Crescendo was in handen van Rinie Plant en het Dierens Harmonie Orkest stond onder leiding van Geert Jan Dijkerman.

Voor de pauze trapte DHO af met het gevoelige gospelnummer Great is thy Faithfulness. In het klassieke werk Concertino Classico speelde Ilse Plant de solo. Vervolgens verraste DHO de aanwezigen met het nummer Rikudim, vier prachtig gespeelde folkdances uit Israël. De solo in Spanisch Dance, werd door saxofonist Henriette Klarenbeek gespeeld.
Tot grote verrassing van de aanwezigen werden twee muzikanten naar voren geroepen. Ton Haarbrink en Theo Elijzen werden toegesproken door de voorzitter Jan Willem Sonderlo van DHO. Ton werd gehuldigd voor zijn veertigjarige lidmaatschap en Theo voor zijn vijftigjarige lidmaatschap. Beide muzikanten ontvingen een oorkonde en een insigne van de KNMO.
Na de pauze begon het harmonieorkest uit Laag-Soeren met The way you look tonight met een solo op tenor sax door Marina van Breda. Vervolgens verraste Sempre Crescendo de aanwezigen met een selectie van George Gerswin. Vervolgens trakteerde dit orkest de aanwezigen op romantische muziek van George Michael (Careless Whisper). De nummers Killing me softly en Natural Woman werden met veel gevoel gespeeld.
In het prachtige laatste nummer C Jam Blues speelde Lieuwe Kool de solo op schuiftrombone. Als toegift en afsluiting raakte het orkest met het nummer Zij gelooft in mij een gevoelige snaar bij het enthousiaste publiek.
Het was een prachtige en gezellige concertmiddag, aldus de organisatie. Diverse muziekstijlen werden gepresenteerd variërend van wereldmuziek, klassiek, traditioneel, show- en concertmuziek van blues, pop en rock. Ze vindt deze samenwerking tussen de orkesten dan ook zeker voor herhaling vatbaar.

Foto: Theo Jansen Rheden Nieuws

Lees ook

Vrijwilligers Speelotheek in Dieren openen enthousiast weer de deuren

DIEREN – Tot grote vreugde van de vrijwilligers heeft de Speelotheek in Dieren heeft de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.