Home / Brummen-Regiobode / Praat mee over de Participatiewet

Praat mee over de Participatiewet

BRUMMEN – Op Buytenplaats Zigtrijk aan de Zutphensestraat 390 in Brummen vinden op 12 en 20 november bijeenkomsten plaats over participeren en de Participatiewet. Iedereen kan meepraten, zijn of haar ideeën naar voren brengen en vragen stellen.

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking getreden. Deze wet moet ervoor zorgen dat meer mensen, met en zonder beperking, werk vinden bij een gewone werkgever. De Participatiewet verving de Wet werk en bijstand (Wwb), de Wet sociale werkvoorziening (WSW) en een groot deel van de Wet werk en arbeidsondersteuning jonggehandicapten (Wajong). In de praktijk blijkt dat sommige mensen tussen wal en schip vallen door deze nieuwe wet. Mensen die voorheen werk of dagbesteding hadden, kunnen nu buiten de boot vallen omdat er geen passend werk voorhanden is.

Iedereen die te maken heeft met participeren en de Participatiewet is van harte welkom bij de bijeenkomsten in Brummen: mensen met een vraag naar passende daginvulling, hun naasten, begeleiders, WMO-consulenten, klantmanagers, medewerkers UWV, beleidsmedewerkers en wethouders. Het gesprek vindt in dialoogvorm plaats, onder leiding van een onafhankelijke gespreksbegeleider. Dat wil zeggen dat iedereen aan bod komt en dat iedereen zijn standpunt of ideeën naar voren kan brengen. De bijeenkomsten duren beide dagen van 16.00 tot 19.00 uur. Van tevoren aanmelden is wenselijk en kan via info@zigtrijk.nl of tel. 06 – 14884149. Deelname is gratis.

Lees ook

Kwijtschelding huurkosten voor sportverenigingen

GEM. BRUMMEN – Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Brummen en Stichting …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.