Home / Rheden-Regiobode / Pleeggezinnen gezocht

Pleeggezinnen gezocht

RHEDEN / ROZENDAAL – De meeste kinderen wonen thuis met een vader en een moeder, of een van beiden. Maar dat geldt niet voor alle jongens en meisjes. Soms kan het voor het kind belangrijk zijn dat een kind tijdelijk ergens anders gaat wonen. Bijvoorbeeld omdat de ouders de opvoeding tijdelijk niet meer aan kunnen. Wat er ook aan de hand is, er wordt bijna altijd eerst gezocht naar een oplossing waarbij het kind thuis of bij familie kan blijven wonen. Maar als dat niet (of niet helemaal) mogelijk is, dan wordt bijna altijd eerst gezocht naar een pleeggezin. Zeven dagen in de week of af en toe een weekend of in de vakantie. Voor korte of langere tijd. Maar in ieder geval een plek waar een kind even op adem kan komen. En waar het veiligheid en een tijdelijk thuis kan verwachten.

Kinderen moeten gezond, kansrijk en veilig opgroeien. Maar soms kan dit niet in het eigen gezin. Daarom zijn pleeggezinnen nodig. Helaas zijn er niet genoeg gezinnen. Daarom houdt pleegzorgorganisatie entrea lindenhout op woensdag 14 november een informatieavond in Theothorne in Dieren. Op deze avond vertelt entrea lindenhout wat het inhoudt om pleegouder te zijn. Deelname is vrijblijvend. De avond start om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Graag aanmelden via www.ikwilpleegouderworden.nl.

Van 31 oktober tot en met 7 november vond de landelijke campagneweek plaats om aandacht te vragen voor pleegkinderen. Op verschillende scholen hing een spandoek aan het hek van het schoolplein om aandacht te vragen.

www.supergewonemensengezocht.nl

Lees ook

Meedenken over woningen in oude kleuterschool Dieren

DIEREN – De gemeente Rheden ziet mogelijkheden om woningen te realiseren in de voormalige Willem …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.