Home / Rheden-Regiobode / Planning en verkeersafwikkeling nieuwe Dorpsschool

Planning en verkeersafwikkeling nieuwe Dorpsschool

ROZENDAAL – De bouw van de nieuwe Dorpsschool in Rozendaal verloopt voorspoedig. Zowel financieel als in tijd loopt de bouw mooi op planning. De buitenruimte wordt nu aangelegd en in school vindt de afwerking plaats.

Naar verwachting wordt het gebouw op dinsdag 20 november opgeleverd; een week later zal de school verhuizen. Vanaf die datum zal het verkeer in de wijk rond de school toenemen. In een eerder stadium is -mede op verzoek van inwoners in de buurt van de school – reeds besloten om op voorhand geen aanpassingen aan de infrastructuur aan te brengen en geen ‘schoolroute’ in te stellen. Het verkeersbureau dat de gemeente heeft geadviseerd op dit gebied heeft berekend dat de wegen in de wijk de toename van het schoolverkeer goed aan zouden moeten kunnen. Op het moment dat de school een aantal maanden in gebruik is genomen zal de gemeente Rozendaal de verkeerssituatie evalueren. Er is geld beschikbaar om eventuele knelpunten aan te passen. De school houdt na oplevering een open dag zodat alle Rozendalers de nieuwe en duurzame school kunnen bekijken.

Lees ook

Workshops voor vrijwilligers

GEM. RHEDEN – Het Loket Vrijwilligerswerk van welzijnsorganisatie Incluzio biedt vrijwilligers dit najaar diverse leerzame …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.