Home / Nieuws / Plannen voor herontwikkeling Intermezzo en Hofstaete

Plannen voor herontwikkeling Intermezzo en Hofstaete

DIEREN – Er zijn plannen om de zorgcentra Intermezzo en Hofstaete (het voormalig Gelders Hof-terrein) in Dieren te herontwikkelen. Op donderdag 1 november werd daartoe een intentieovereenkomst getekend door mevrouw Van Erven Dorens, Senior Projectmanager bij Syntrus Achmea Real Estate and Finance, mevrouw Beekhuis, Acquisiteur Onroerend Goed Nederland bij MN en de heer Van der Ploeg, bestuurder van Attent Zorg en Behandeling.

De gebouwen op het terrein van Intermezzo en Hofstaete passen niet in de toekomstvisie op het gebied van wonen en zorg. Attent Zorg en Behandeling, dat eigenaar is van de gebouwen en grond, heeft ambitieuze plannen om genoemde locatie van een nieuw, modern en eigentijdse huisvesting te voorzien. De herontwikkeling behelst het in fasen slopen van de huidige gebouwen en het terrein opnieuw inrichten met woongebouwen waar meerdere vormen van zorg en wonen kunnen worden gerealiseerd. Attent Zorg en Behandeling heeft het initiatief bij de gemeente Rheden voorgelegd. De gemeente heeft hier positief op gereageerd.
De totale projectomvang zal maximaal tweehonderd moderne wooneenheden voor senioren, dagbehandeling, langdurige zorg en voorzieningen voor mensen met zware dementie bevatten. “Een fijne, veilige en aantrekkelijke woonplek, waarin levendigheid en toepassingen van technologie en duurzaamheid belangrijke ingrediënten zijn”, aldus Attent. Het aankomende jaar wordt gebruikt om te onderzoeken of er samenwerkingsmogelijkheden zijn. Als gebleken is dat de drie partijen tot samenwerking overgaan, dan zal de realisatie van het project in fasen plaatsvinden om de continuïteit van zorg te waarborgen. Attent Zorg en Behandeling gaat de buurt bij de planontwikkeling betrekken. De totale doorlooptijd van de realisatiefase zal circa drie jaar duren met als streven om in 2023 alles gereed te hebben.

Foto: Wil Goedhart

Fotobijschrift: Van links naar rechts: mw. Beekhuis, dhr. Van der Ploeg en mw. Van Erven Dorens.

Lees ook

Start competitie ACE’19 Doesburg-Angerlo

DOESBURG – Zaterdag 19 september is de volleybalcompetitie van start gegaan voor de meeste competitiespelers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.