Home / Doesburg-Regiobode / PGAD vraagt Doesburg kinderpardon te steunen

PGAD vraagt Doesburg kinderpardon te steunen

DOESBURG – De Protestantse Gemeente Angerlo – Doesburg (PGAD) heeft aan de gemeente Doesburg gevraagd om zogenoemde ‘kinderpardongemeente’ te worden. Dit houdt in dat Doesburg de betreffende staatssecretaris laat weten het kinderpardon te steunen.

De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) pleit al jaren voor een ruimhartig kinderpardon. Helaas dreigen vierhonderd kinderen binnenkort te worden uitgezet, terwijl ze meer dan vijf jaren hier zijn geworteld. Maar hoe Nederlands ze zich in hun hoofd ook voelen, op papier zijn ze het nog niet. “Opvallend is dat de overheid zich bij de vraag hoe om te gaan met een kinderpardon niet laat leiden door de Internationale Verklaring voor de Rechten van de Mens en het daarop gebaseerde Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Verdragen die ook door ons land zijn getekend en waarin het belang van kinderen voorop staat. Het kabinet lijkt wat dat betreft horende doof”, aldus de PKN.

Maar dat wil niet zeggen dat een kinderpardon daarmee van de baan is. Hoe meer druk vanuit de samenleving wordt uitgeoefend, hoe groter de kans dat het kabinet menswaardigheid voorop gaat stellen en tot inkeer komt. Daarom heeft de Protestantse Gemeente te Angerlo – Doesburg zich tot de gemeente Doesburg gewend met het verzoek het kabinet respectievelijk staatssecretaris Harbers van Veiligheid en Justitie in een brief te laten weten dat de gemeenteraad het kinderpardon steunt.
Veel gemeenten, waaronder Bronckhorst, Doetinchem en Zevenaar, zijn Doesburg reeds voorgegaan en zijn kinderpardongemeente geworden. “Deze steun is erg belangrijk om de landelijke politiek te overtuigen en zo bij te dragen aan het gezamenlijk streven een ernstige schending van de kinderrechten te voorkomen. Kinderen mogen immers niet de dupe worden van falend Nederlands asielbeleid. Zij dienen beschermd te worden, niet beschadigd”, aldus PGAD.

Lees ook

Eerste Doesburgse Duurzame Dagen in Kindervreugd

DOESBURG – Zaterdag 4 en zondag 5 september van 11.00 tot 18.00 uur vinden de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.