Home / Rheden-Regiobode / Ouder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Rozendaal

Ouder-leerling-wisselochtend op Het Rhedens Rozendaal

ROZENDAAL – Het Rhedens in Rozendaal houdt woensdag 14 november van 08.30 tot 12.10 uur een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders en verzorgers van leerlingen uit het eerste leerjaar mogen die ochtend de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele ochtend. Tijdens deze dag maken ouders op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Tijdens de ouder-leerling-wisselochtend stappen ouders letterlijk een dag in de schoenen van hun kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas. Het is een gewone schooldag en dat betekent dat het huiswerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. Na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.

Lees ook

Mindfulness en Yoga voor tieners

DIEREN – Nynke Bos start binnenkort de 5-weekse cursus Mindfulness en Yoga voor tieners. Leer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.