Home / Brummen-Regiobode / Onttrekkingsverbod verlengd

Onttrekkingsverbod verlengd

REGIO – Het onttrekkingsverbod van oppervlaktewater voor het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe is verlengd tot en met 15 januari. Na de droge en warme zomer, valt er ook in de herfst te weinig regen om het (grond)watertekort aan te vullen. De droogte houdt dus aan. En daardoor blijft ook het onttrekkingsverbod noodzakelijk. Dijkgraaf Tanja Klip-Martin: “Een unieke situatie en we begrijpen dat het verlengen van het onttrekkingsverbod kan leiden tot overlast. We spannen ons maximaal in om problemen te voorkomen. Tegelijkertijd hebben we niet overal een oplossing voor. We moeten ook leren omgaan met de verandering van het klimaat.” Ondertussen houdt het Waterschap het water zo veel en zo lang mogelijk vast in het gebied. Het Apeldoorns Kanaal wordt met het water vanuit de beken zoveel mogelijk op peil gehouden.

Lees ook

Weer ijverig met brei- en haakpennen

LOENEN – Vaak hadden de dames er bij het bestuur van het ontmoetingscentrum De Bruisbeek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.