Home / Rheden-Regiobode / Onrust in Velp om asbest

Onrust in Velp om asbest

VELP – In Velp is al langere tijd onrust over asbest dat is aangetroffen op het dak van een loods aan de Kerkallee. Pal naast deze loods ligt het voormalig Recordterrein, waar dertig nieuwbouwwoningen zijn gepland.

De zaak speelt ‘al lang’, zo laat een woordvoerder van de gemeente Rheden weten. Het dak van de bewuste loods is ingestort en daar is asbest aangetroffen. De eigenaar van de loods is gesommeerd het asbest op te ruimen. Dat was eerst Succes op Maat Groep, maar inmiddels is dat Bodenbro Beheer. Een dwangsom die was opgelegd aan de eerdere eigenaar, is overgegaan op Bodenbro Beheer. Tot 1 augustus 2018 had de eigenaar de tijd de zaak te saneren. Dat is niet gebeurd en nu is er een dwangsom opgelegd. “Wij zijn aan het bekijken welke juridische mogelijkheden wij hebben als de huidige last onder dwangsom niet tot het gewenste resultaat leidt”, aldus de woordvoerder van de gemeente.
Op het terrein waar de nieuwbouwwoningen moeten komen, heeft de afgelopen weken een viertal saneringen plaatsgevonden: aan de IJsselstraat 4-6, IJsselstraat 14, het Recordterrein ter hoogte van de Paulus Buisstraat en het Recordterrein zelf. Deze laatste sanering is nog niet afgerond. Voorafgaand hieraan hebben een aantal onderzoeken plaatsgevonden. “Er is hieruit echter geen asbest gebleken, maar wel verontreiniging zoals lood en olie”, aldus de woordvoerder van de gemeente.
De gemeente meldt verder dat rondom de saneringen van het Recordterrein er geen gevaar is voor de gezondheid van de omwonenden. “De deeltjes van het dak aan de Kerkallee kunnen niet zomaar overwaaien. Uiteraard moet het risico hier niet opgezocht worden.”

Lees ook

Honderdtwintig kilo ingrediënten voor plastic soep

VELP – In maart ruimden zeven Velpenezen en een Presikhaafse zwerfvuil op in de Velperwaarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.