Home / Brummen-Regiobode / Onderzoek naar doorstart dierenweides Brummen en Eerbeek

Onderzoek naar doorstart dierenweides Brummen en Eerbeek

GEM. BRUMMEN – De gemeente Brummen draagt bij aan de voerkosten voor zowel de dierenweide in Park ‘t Goor in Brummen als kinderboerderij de Kiboe in Eerbeek. Over een bijdrage in kosten voor herinrichting moet de gemeenteraad een besluit nemen.

Bij beide dierenweides zijn momenteel nogal wat veranderingen gaande. In Brummen hebben de beheerders Zwieb en Annie Prins afgelopen augustus afscheid genomen en hebben ‘nieuwe’ vrijwilligers de verzorging van de dieren op zich genomen. Er is een nieuwe stichting opgericht die de zorg voor de dierenweide in Brummen op zich wil gaan nemen.
In Eerbeek is de kinderboerderij sinds de zomer gesloten voor publiek. Een aantal vrijwilligers verzorgt de aanwezige dieren nog wel. Een werkgroep van betrokken inwoners wil de kinderboerderij weer snel openstellen voor publiek. Enkele aanpassingen aan de weide zijn daarvoor wel noodzakelijk.

Zowel de Kiboe als de Stichting dierenpark ’t Goor heeft de gemeente om een bijdrage gevraagd in voer- en herinrichtingskosten. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 20 november besloten de stichtingen en de dieren niet in de kou te laten staan en een bijdrage te geven voor de voerkosten voor een overbruggingsperiode.
Voor de gevraagde investeringen voor herinrichting heeft het college beide besturen gevraagd nog eens kritisch te kijken naar de noodzaak van de werkzaamheden en te bekijken of één en ander met inzet van vrijwilligers te realiseren is. Voor investeringen in de dierenweides is toestemming van de gemeenteraad nodig. Dus hoewel de dieren ondertussen niet met een lege maag rond hoeven te lopen, is het voor een bijdrage aan de herinchting nog even wachten op groen licht vanuit het gemeentehuis.

Lees ook

Lezing Irene van der Aart in Bibliotheek Brummen

BRUMMEN – Cabaretière en columniste Irene van der Aart komt vrijdag 25 juni naar de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.