Home / Brummen-Regiobode / Nog steeds geen besluit over Brummense begroting

Nog steeds geen besluit over Brummense begroting

BRUMMEN – Ook tijdens de tweede raadsvergadering over de nieuwe begroting, heeft Brummen nog geen besluit genomen over het gemeentelijke huishoudboekje voor volgend jaar. De besluitvorming liep vast bij de stemming over de amendementen.

De gemeenteraad moet een besluit nemen over twaalf amendementen en zeventien moties. Bij het stemmen over de amendementen was er tweemaal sprake van evenveel voor- als tegenstemmers. De reglementen schrijven voor dat, wanneer de stemmen staken, dat besluit bij een volgende raadsvergadering opnieuw in stemming wordt gebracht. De stemming krijgt dus een vervolg op donderdag 22 november.

Er is nog geen besluit genomen over de begroting en evenmin over de zeventien moties. Over tien van de twaalf amendementen is besloten, de stemmen liepen op twee onderwerpen vast. Het gaat hierbij om tekstwijzigingen over de innovatiereis in 2020, in relatie tot de vriendschapsband met zusterstad Koriyama in Japan, en de omschrijving in de begroting van de vergelijking tussen de centrumplannen in Eerbeek en Brummen.
Vier amendementen kregen een meerderheid van de stemmen en maken op 22 november onderdeel uit van de geamendeerde begroting, waarover dan zal worden besloten. Zo besloot de raad de extra bijdrage van 50.000 euro voor Sportkompas vanaf het jaar 2019 te schappen en de indexering met de inflatiecorrectie van de subsidiebedragen voor enkele culturele verenigingen wel toe te passen. Ook besloot de raad om twee investeringen op het gebied van ICT niet in 2019 uit te voeren, evenals een tweetal onderzoeken die waren opgevoerd op de begroting met het oog op het verbeteren van de werkprocessen binnen het gemeentehuis.

De stemming over de programmabegroting 2019 krijgt dus een vervolg op donderdagavond 22 november.

Lees ook

Klankschalenconcert in Hall

HALL – Op vrijdagavond 18 juni vindt er een klankschalenconcert plaats in het buitengebied van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.