Home / Belangrijk / Natuurwerkdag in het Soerense Broek

Natuurwerkdag in het Soerense Broek

DIEREN / LAAG-SOEREN – Op zaterdag 3 november gaat Natuurmonumenten aan de slag in natuurgebied het Soerense Broek,dat ligt ussen Dieren, Spankeren en Laag-Soeren. Vrijwilligers zijn welkom om mee te helpen tijdens deze Natuurwerkdadg.

Van 10.00 uur tot 15.00 uur worden de jonge elzen langs het raster aangepakt, om zo het zicht op het natuurgebied vanaf de weg te herstellen. “Met zaag, kniptang of gewoon met de handen verwijderen we de soms stevige boompjes uit de grond. En het afvoeren van jonge bomen. Daarnaast zullen wat invasieve soorten – kruidensoorten die van nature niet in Nederland voorkomen en een bedreiging vormen voor de natuur – worden verwijderd.
De boswachter geeft een korte excursie met daarin de toelichting over deze werkzaamheden”, aldus Natuurmonumenten. Voor koffie en thee wordt gezorgd en tijdens de lunchpauze is er soep. Nog een paar tips: “Neem zelf je lunchpakket mee. En trek oude kleren en schoenen aan.” Kinderen vanaf twaalf jaar zijn welkom om mee te helpen onder begeleiding van hun ouders. Aanmelden kan via via www.natuurwerkdag.nl. Er wordt verzameld op de kruising Broekdijk met fietspad Apeldoorns Kanaal.

Tel. 055 – 3125500

Lees ook

Politie waarschuwt: zet je licht aan!

DIEREN – De politie in Dieren waarschuwt fietsers: zet je licht aan! Op verschillende locaties …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.