Home / Alle-Regiobode / Motie tegen laagvliegen boven Gelderland aangenomen

Motie tegen laagvliegen boven Gelderland aangenomen

REGIO – Provinciale Staten van Gelderland hebben woensdag 14 november in grote meerderheid een motie van GroenLinks aangenomen waarmee krachtig wordt uitgesproken dat laagvliegen boven Gelderland onacceptabel is. Wat PS betreft, kan Lelystad Airport niet open voordat de laagvliegroutes van tafel zijn.
Statenlid Anne Wieggers (GroenLinks): “Laagvliegen is voor ons onacceptabel en staat haaks op alle maatregelen die we aan de grond nemen om onze inwoners en onze natuur te beschermen.”
Met deze uitspraak geeft Gelderland een stevig signaal af aan de Tweede Kamer en de regering. De provincie kiest ervoor de inwoners te beschermen tegen jarenlang laagvliegen vanaf Lelystad Airport en tegen de schade aan welzijn en gezondheid die hiermee gepaard gaat. “Ook voorkomen we aantasting van natuur en beschermen we onze bloeiende Gelderse recreatiesector”, aldus Wieggers.

Lees ook

Business & Shopping: Food & Fun Market bij Sascha Diertotaal

DUIVEN – Het is weer bijna dierendag. In dat kader houdt Sascha Diertotaal in Duiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.