Home / Doesburg-Regiobode / Mooie ingetogen lichtjesavond

Mooie ingetogen lichtjesavond

DOESBURG – Op vrijdag 2 november brandden er vele lichtjes op de Algemene Begraafplaats in Doesburg. Langs de paden waren honderden kaarsjes neergezet. Dit gaf een mooi sereen aanzicht. Deze lichtjesavond begon met een herdenkingsdienst in de Martinikerk op de Markt in Doesburg. Iedereen die een geliefde wilde herdenken, kon al in de kerk een kaarsje aansteken. Ondertussen werd er geluisterd naar mooie muziek en er werden prachtige teksten voorgedragen.
Hoewel Allerzielen van oorsprong een katholieke traditie is, heeft Uitvaartcentrum Patrimonium het voortouw genomen om voor iedereen een lichtjesavond te houden op de Algemene begraafplaats. Aansluitend op de herdenkingsdienst kon iedereen op de begraafplaats een kaars pakken om op het graf of bij de urn van een geliefd persoon te zetten. In de kerk waren ongeveer honderdtwintig personen aanwezig, die allemaal ook meegingen naar de begraafplaats. Daar hadden zich nog meer mensen verzameld. Deze lichtjesavond is een heel mooi idee en gebaar van het uitvaartcentrum, die de aanwezigen na het plaatsen van de kaarsjes in het gebouw een kopje koffie of thee aanbood.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Ik vind: Onzalig plan

Op 7 januari kreeg ik door middel van een e-mail van inwoners, betrokken bij het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.